Atenció psicològica pel teu benestar emocional

L’impacte del TOC en la vida quotidiana

El Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) és una condició complexa que afecta de manera significativa la vida de qui el pateix, així com la dels seus éssers estimats. A VAICO, entenem profundament les implicacions de viure amb TOC i la importància de buscar ajuda especialitzada. En aquest article, explorarem com aquest trastorn es manifesta en la vida quotidiana i per què el suport de psicòlegs especialitzats en TOC és crucial per manejar els seus símptomes.

Què és el TOC i com ens afecta?

El TOC es caracteritza per la presència d’obsessions (pensaments intrusius i recurrents que generen ansietat) i compulsions (comportaments repetitius que la persona es sent impulsada a realitzar per alleujar l’ansietat). Aquest cicle obsessiu-compulsiu pot consumir hores del dia, afectant el rendiment laboral, les relacions personals i la qualitat de vida en general.

El dia a dia amb TOC

Viure amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) és enfrontar-se a un desafiament constant en les activitats més senzilles de la vida quotidiana. El que per a moltes persones pot ser un acte rutinari, per aquells que pateixen TOC pot convertir-se en una odissea marcada per l’ansietat i els rituals compulsius.

Reptes en les activitats diàries amb TOC

Inclús sortir de casa pot convertir-se en una tasca aclaparadora per a aquells que pateixen TOC. Abans de sortir, poden sentir la necessitat de realitzar una sèrie de rituals de comprovació per assegurar-se que tot estigui en ordre. com per exemple: revisar diverses vegades si han tancat la porta amb clau o comprovar repetidament si han apagat els electrodomèstics. Aquests rituals poden consumir un temps significatiu i generar una gran ansietat.

Impacte en les relacions personals amb TOC

El TOC no només afecta les tasques diàries, sinó que també té un impacte profund en les relacions personals. El temps i l’energia que es dediquen a les compulsions limiten la capacitat d’estar present i connectat amb els éssers estimats. Això pot generar frustració i distància en les relacions, ja que la persona amb TOC pot semblar distant o preocupada pels seus propis pensaments obsessius.

Estratègies de gestió i la importància de l'ajuda professional per superar el TOC

Tot i que existeixen estratègies de gestió que poden alleujar temporalment els símptomes del TOC, l’ajuda de psicòlegs especialistes en TOC és fonamental per a una millora a llarg termini. Aquests professionals estan capacitats per a aplicar teràpies basades en l’evidència, com la Teràpia d’Acceptació i Compromís (ACT) i l’exposició amb prevenció de resposta (EPR), que han demostrat ser efectius en el tractament del TOC.

 

En conclusió, la vida amb TOC presenta desafiaments únics, però també hi ha esperança i ajuda disponible. A VAICO, els nostres psicòlegs especialistes en TOC estan dedicats a proporcionar un tractament compassiu i efectiu. Si tu o un ésser estimat esteu lluitant amb l’impacte del TOC en la vida quotidiana, us animem a agafar la mà que us oferim. Junts, podem trobar el camí cap a una vida millor.

Si busques recursos específics sobre el Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) a Catalunya, et recomanem visitar el lloc web de TOC Catalunya.

Paula ClaresPaula Clares
16:14 15 Dec 23
Marc Leon BarturóMarc Leon Barturó
17:54 25 Aug 23
No puedo estar más agradecido por todo el proceso. ¡Me han ayudado muchísimo! ¡Totalmente recomendable! ¡Muchas gracias!!
June Tirados TerradesJune Tirados Terrades
18:34 24 May 23
Me he sentido mucho agusto durante todo el proceso. Todo el mundo debería poder acceder a profesionales así.
Ivan Gomez martinezIvan Gomez martinez
21:39 06 May 23
Agradezco mucho la ayuda recibida, un trato de 10!
Lorena PadillaLorena Padilla
13:28 21 Apr 23
He trabajado con Oriol y puedo decir que es un gran profesional, que te escucha y te hace sentir cómodo, siempre con una sonrisa y buscando las maneras de hacerme sentir mejor. Sin duda una experiencia inolvidable.
He estado en una situación extrema de estrés, donde me creaba problemas incluso familiares y El acudir a VAICO ( atendido por ,Oriol) he visto que mi vida ha cambiado mucho, sobre todo en tranquilidad y relaciones con los demás, lo recomiendo
Maria GibertMaria Gibert
16:46 04 Jan 23
Estoy muy contenta con la experiencia y seguimiento de vaico psicologia, creo que está siendo positivo para mi. Muchas gracias por vuestra ayuda! 🙂
Sonia RodríguezSonia Rodríguez
12:12 30 Oct 22
Hace un mes y poco decidí darme de baja porqué me vi que ya podía sola, pero quería agradecer lo mucho que mi psicólogo de Vaico me ha ayudado en este viaje.Tenía miedo al principio y me costó confiar en él, pero si estás dispuesto a que te ayuden y dejarte ayudar, merece mucho la pena. A veces no tenemos las herramientas suficientes, ellos te las dan.Recomiendo el centro, te cuidan y te escuchan y no te juzgan, eso se agradece."Un día sufriendo, es un día aprendido."
Oriol es mi terapeuta ya hace bastante tiempo, en el tiempo que llevo asistiendo a sus visitas, me a ayudado a superar mis miedos, y a quererme mas, pues hacia tiempo me había olvidado de mi, con su ayuda he avanzado, he ganado en calidad de vida, Oriol me transmite confianza y es muy buen profesional. Os lo recomiendo!!!!!!👍👌
js_loader
Llámanos: 644 147 767