Atenció psicològica pel teu benestar emocional

Com superar les fòbies

Com superar les Fòbies

Tots tenim pors, però quan es converteixen en fòbies, poden limitar seriosament les nostres vides. A Vaico Psicologia, entenem aquests desafiaments i estem aquí per oferir-te no només consells pràctics sinó també un suport professional efectiu.

Claus per superar les fòbies

Identificar l'origen de la fòbia

Un fet que et pot ajudar a superar una fòbia, però no és imprescindible, és identificar el seu origen, per exemple: reconèixer si la teva por prové de situacions traumàtiques o aprenentatges adquirits en el teu entorn familiar. Aquesta comprensió pot permetre abordar l’arrel del problema i començar el teu camí cap a la superació. A vegades això no és possible, però de totes maneres es pot fer un tractament efectiu sense conèixer el orígen de la fòbia.

Tècnica per afrontar a les fòbies

Teràpia d’exposició

La intervenció que compta amb més evidència científica és la teràpia d’exposició. Dur a terme una exposició gradual i reiterada a l’estímul que dispara la teva fòbia, així com als pensaments, sensacions i emocions associades, pot ajudar-te a gestionar molt millor l’ansietat i la por, fent que després d’una bona intervenció, la teva resposta a aquest estímul sigui molt més manejable i no t’interfereixi en el teu dia a dia… Per exemple, si pateixes aracnofòbia o fòbia a les aranyes, pots començar imaginant aranyes, després visualitzar imatges estàtiques d’aranyes, passar a vídeos on es vegin aranyes en moviment… A poc a poc, anar incrementant la grandària i la complexitat d’aquestes exposicions. Aquest enfocament pas a pas permet una adaptació més manejable i menys aclaparadora a les situacions que generen pànic.

Comprèn i maneja la por

És important recordar que una fòbia és una por irracional. Malgrat les sensacions desagradables que provoca i la resposta desmesurada del teu cos davant l’estímul, és crucial reconèixer que el risc d’un mal real és generalment baix o fins i tot inexistent. Aquesta perspectiva pot ajudar a manejar i reduir l’impacte emocional de la fòbia.

Buscant suport professional de psicòlegs especialistes en fòbies

Dur a terme una exposició gradual no és fàcil si no disposes dels coneixements, suport i orientació necessaris. Si els teus propis esforços per a superar una fòbia no semblen ser suficients, podria ser el moment de buscar ajuda professional. A Vaico Psicologia, oferim tractaments especialitzats per a les fòbies, amb un equip de psicòlegs especialistes en fòbies. Estem plenament capacitats per assistir-te a superar les teves pors d’una manera efectiva i duradora, proporcionant-te les eines i el suport necessari per a un canvi significatiu i sostenible.

 

Superar les fòbies és un viatge personal, però no has de fer-ho sol. A Vaico Psicologia, estem aquí per donar-te suport en cada pas del camí. Contacta amb nosaltres i descobreix com podem ajudar-te a viure una vida més plena i lliure de pors.

Per a aquells interessats en aprofundir la seva comprensió sobre les fòbies, recomanem visitar MundoPsicologos. Aquí trobaràs informació detallada sobre diferents tipus de fòbies.

Paula ClaresPaula Clares
16:14 15 Dec 23
Marc Leon BarturóMarc Leon Barturó
17:54 25 Aug 23
No puedo estar más agradecido por todo el proceso. ¡Me han ayudado muchísimo! ¡Totalmente recomendable! ¡Muchas gracias!!
June Tirados TerradesJune Tirados Terrades
18:34 24 May 23
Me he sentido mucho agusto durante todo el proceso. Todo el mundo debería poder acceder a profesionales así.
Ivan Gomez martinezIvan Gomez martinez
21:39 06 May 23
Agradezco mucho la ayuda recibida, un trato de 10!
Lorena PadillaLorena Padilla
13:28 21 Apr 23
He trabajado con Oriol y puedo decir que es un gran profesional, que te escucha y te hace sentir cómodo, siempre con una sonrisa y buscando las maneras de hacerme sentir mejor. Sin duda una experiencia inolvidable.
He estado en una situación extrema de estrés, donde me creaba problemas incluso familiares y El acudir a VAICO ( atendido por ,Oriol) he visto que mi vida ha cambiado mucho, sobre todo en tranquilidad y relaciones con los demás, lo recomiendo
Maria GibertMaria Gibert
16:46 04 Jan 23
Estoy muy contenta con la experiencia y seguimiento de vaico psicologia, creo que está siendo positivo para mi. Muchas gracias por vuestra ayuda! 🙂
Sonia RodríguezSonia Rodríguez
12:12 30 Oct 22
Hace un mes y poco decidí darme de baja porqué me vi que ya podía sola, pero quería agradecer lo mucho que mi psicólogo de Vaico me ha ayudado en este viaje.Tenía miedo al principio y me costó confiar en él, pero si estás dispuesto a que te ayuden y dejarte ayudar, merece mucho la pena. A veces no tenemos las herramientas suficientes, ellos te las dan.Recomiendo el centro, te cuidan y te escuchan y no te juzgan, eso se agradece."Un día sufriendo, es un día aprendido."
Oriol es mi terapeuta ya hace bastante tiempo, en el tiempo que llevo asistiendo a sus visitas, me a ayudado a superar mis miedos, y a quererme mas, pues hacia tiempo me había olvidado de mi, con su ayuda he avanzado, he ganado en calidad de vida, Oriol me transmite confianza y es muy buen profesional. Os lo recomiendo!!!!!!👍👌
js_loader
Llámanos: 644 147 767