Atenció psicològica pel teu benestar emocional

Què és l’ansietat?

En el nostre dia a dia, ens trobem amb situacions que ens generen dubtes, temors i, de vegades, ansietat. Però, què és realment l’ansietat?

Comprendre què és l'Ansietat

L’ansietat, en la seva essència, és una reacció natural i adaptativa del nostre cos davant situacions percebudes com a amenaçadores o estressants. Aquesta resposta és part del mecanisme de supervivència que ens ha acompanyat al llarg de l’evolució. No obstant això, quan l’ansietat s’intensifica i es manté en el temps, deixa de ser una reacció momentània i pot convertir-se en un trastorn que pot arribar a afectar de manera significativa la nostra vida diària.

 

A Vaico Psicologia, comprenem que l’ansietat va més enllà de sentir-se simplement nerviós o preocupat. Reconeixem que es tracta d’un conjunt complexe de reaccions i sensacions físiques, que inclouen des de la tensió muscular fins a alteracions en els patrons de pensament. La nostra aproximació se centra en abordar l’ansietat en totes les seves dimensions, ajudant les persones a entendre i manejar aquestes respostes per millorar la seva qualitat de vida.

Símptomes i Senyals principals de l'Ansietat

Els símptomes de l’ansietat són variats i poden manifestar-se de diverses maneres, la qual cosa reflecteix la seva naturalesa complexa i multifacètica. Els símptomes físics comuns inclouen palpitacions, suor, tensió muscular, inquietud, tremolors, dolors estomacals, falta d’aire i sensació de pressió en el pit. Aquestes són respostes físiques del nostre cos davant la percepció d’un perill imminent, sigui real o imaginat.

 

Més enllà del físic, l’ansietat també afecta la nostra esfera emocional i cognitiva. En el nostre pensament i en la manera com percebem la realitat, els símptomes derivats de l’ansietat poden veure’s en forma de dificultats per a concentrar-se, sensació d’irrealitat, pensaments negatius recurrents, preocupacions excessives, pors desproporcionades, inseguretat i sensació d’incapacitat. 

 

Tot això suposa un desafiament significatiu per a qui ho pateix, i en alguns casos pot arribar a portar a atacs de pànic: moments d’alta ansietat que poden sentir-se aclaparadors, i en els quals la persona pot tenir por de morir, de perdre el control, desmaiar-se o sofrir un mal psicològic irreparable. És crucial reconèixer aquests signes i símptomes per a poder buscar l’ajuda adequada i començar el camí cap a la recuperació i una millor gestió de l’ansietat.

La Importància del Suport Professional per superar l'Ansietat

Buscar l’ajuda d’un psicòleg especialitzat en ansietat és un pas crucial. Un professional pot oferir un espai segur per explorar les causes de l’ansietat i desenvolupar estratègies personalitzades per enfrontar-la.

 

L’ansietat és un fenomen complex, però amb la comprensió i el suport adequats, és possible manejar-la i superar-la. A Vaico Psicologia, estem compromesos a ajudar a les persones a entendre i tractar la seva ansietat, oferint-los un camí cap a una vida més satisfactòria.

Per a aquells interessats en aprofundir encara més en el tema de l’ansietat i entendre les seves múltiples facetes, l’Organització Mundial de la Salut ofereix un recurs exhaustiu. En la seva pàgina sobre trastorns d’ansietat, trobaran informació detallada sobre símptomes, causes, tractaments i molt més.

Paula ClaresPaula Clares
16:14 15 Dec 23
Marc Leon BarturóMarc Leon Barturó
17:54 25 Aug 23
No puedo estar más agradecido por todo el proceso. ¡Me han ayudado muchísimo! ¡Totalmente recomendable! ¡Muchas gracias!!
June Tirados TerradesJune Tirados Terrades
18:34 24 May 23
Me he sentido mucho agusto durante todo el proceso. Todo el mundo debería poder acceder a profesionales así.
Ivan Gomez martinezIvan Gomez martinez
21:39 06 May 23
Agradezco mucho la ayuda recibida, un trato de 10!
Lorena PadillaLorena Padilla
13:28 21 Apr 23
He trabajado con Oriol y puedo decir que es un gran profesional, que te escucha y te hace sentir cómodo, siempre con una sonrisa y buscando las maneras de hacerme sentir mejor. Sin duda una experiencia inolvidable.
He estado en una situación extrema de estrés, donde me creaba problemas incluso familiares y El acudir a VAICO ( atendido por ,Oriol) he visto que mi vida ha cambiado mucho, sobre todo en tranquilidad y relaciones con los demás, lo recomiendo
Maria GibertMaria Gibert
16:46 04 Jan 23
Estoy muy contenta con la experiencia y seguimiento de vaico psicologia, creo que está siendo positivo para mi. Muchas gracias por vuestra ayuda! 🙂
Sonia RodríguezSonia Rodríguez
12:12 30 Oct 22
Hace un mes y poco decidí darme de baja porqué me vi que ya podía sola, pero quería agradecer lo mucho que mi psicólogo de Vaico me ha ayudado en este viaje.Tenía miedo al principio y me costó confiar en él, pero si estás dispuesto a que te ayuden y dejarte ayudar, merece mucho la pena. A veces no tenemos las herramientas suficientes, ellos te las dan.Recomiendo el centro, te cuidan y te escuchan y no te juzgan, eso se agradece."Un día sufriendo, es un día aprendido."
Oriol es mi terapeuta ya hace bastante tiempo, en el tiempo que llevo asistiendo a sus visitas, me a ayudado a superar mis miedos, y a quererme mas, pues hacia tiempo me había olvidado de mi, con su ayuda he avanzado, he ganado en calidad de vida, Oriol me transmite confianza y es muy buen profesional. Os lo recomiendo!!!!!!👍👌
js_loader
Llámanos: 644 147 767