Atenció psicològica pel teu benestar emocional

Com saber si tinc depressió?

En un món que avança a ritme accelerat, és comú trobar-nos davant de situacions que desafien el nostre benestar emocional. Des de VAICO, psicòlegs especialistes en depressió a Terrassa, volem ajudar-te a reconèixer els senyals i símptomes de la depressió, un pas crucial per iniciar el camí cap a la recuperació.

Quins són els símptomes principals de la depressió?

Els símptomes principals de la depressió es desglossen de la següent manera:

Estat d’ànim baix: es caracteritza per sentir-se trist, melancòlic o desesperançat de manera persistent. Aquest estat no millora amb bones notícies o esdeveniments positius.

Pèrdua d’interès o anhedonia: fa referència a la incapacitat de trobar plaer en activitats que abans eren gaudibles, com aficions, esports o passar temps amb éssers estimats.

Canvis en el pes: inclou tant la pèrdua com l’augment significatiu de pes en un curt període de temps, o els canvis en l’apetit.

Trastorns del son: pot manifestar-se com insomni, dificultat per quedar-se o romandre adormit, o per contra, dormir molt més del habitual (hipersòmnia).

Fatiga: es tracta d’una sensació constant de cansament o falta d’energia, fins i tot sense haver realitzat activitats físiques o mentals demandants.

Sentiments d’inutilitat o culpa excessiva: Implica tenir una autoimatge molt negativa, sentir-se inútil o extremadament culpable per situacions que normalment no haurien de provocar aquesta reacció.

Dificultat per concentrar-se: afecta la capacitat d’enfocar-se en tasques quotidianes, prendre decisions o recordar detalls.

Pensaments de mort o suïcidi: inclou no només pensar en la mort, sinó també tenir idees suïcides o fer plans per al suïcidi o intents autolítics.

Cadascun d’aquests símptomes pot variar en intensitat i durada, i la seva presència requereix una avaluació professional per a un diagnòstic adequat.

Com procedir si crec que tinc depressió?

Autoconeixement i acceptació

El primer pas en la gestió de la depressió és reconèixer que existeix un problema. Identificant que alguna cosa no va bé pels símptomes que presentes i les teves reaccions emocionals és essencial. Si el que t’està passant interfereix en la teva vida quotidiana i t’impedeix avançar amb normalitat, és el moment de fer un pas que requereix valentia: buscar ajuda. L’acceptació no implica resignació, sinó un punt de partida cap a la recuperació.

Buscant ajuda professional

Una vegada reconeguts els símptomes, és crucial buscar suport especialitzat. Els psicòlegs especialistes en depressió i ansietat, com els de l’equip de VAICO a Terrassa, estan preparats per oferir-te un tractament personalitzat. A VAICO, entenem que cada persona és única, i per això, el nostre enfocament se centra en entendre la teva experiència particular amb la depressió, assegurant una atenció comprensiva i adaptada a les teves necessitats específiques.

 

En conclusió, la depressió, malgrat ser un desafiament significatiu, és una condició que es pot tractar amb èxit. Prendre la decisió de buscar ajuda és un acte de coratge i el primer pas cap a la recuperació. A VAICO, estem aquí per recolzar-te en cada moment d’aquest viatge. T’animem a acostar-te i començar junts el camí cap a la teva recuperació.

Per a aquells que desitgin aprofundir en l’enteniment de la depressió, recomanem consultar la fulla informativa de l’Organització Mundial de la Salut.

Paula ClaresPaula Clares
16:14 15 Dec 23
Marc Leon BarturóMarc Leon Barturó
17:54 25 Aug 23
No puedo estar más agradecido por todo el proceso. ¡Me han ayudado muchísimo! ¡Totalmente recomendable! ¡Muchas gracias!!
June Tirados TerradesJune Tirados Terrades
18:34 24 May 23
Me he sentido mucho agusto durante todo el proceso. Todo el mundo debería poder acceder a profesionales así.
Ivan Gomez martinezIvan Gomez martinez
21:39 06 May 23
Agradezco mucho la ayuda recibida, un trato de 10!
Lorena PadillaLorena Padilla
13:28 21 Apr 23
He trabajado con Oriol y puedo decir que es un gran profesional, que te escucha y te hace sentir cómodo, siempre con una sonrisa y buscando las maneras de hacerme sentir mejor. Sin duda una experiencia inolvidable.
He estado en una situación extrema de estrés, donde me creaba problemas incluso familiares y El acudir a VAICO ( atendido por ,Oriol) he visto que mi vida ha cambiado mucho, sobre todo en tranquilidad y relaciones con los demás, lo recomiendo
Maria GibertMaria Gibert
16:46 04 Jan 23
Estoy muy contenta con la experiencia y seguimiento de vaico psicologia, creo que está siendo positivo para mi. Muchas gracias por vuestra ayuda! 🙂
Sonia RodríguezSonia Rodríguez
12:12 30 Oct 22
Hace un mes y poco decidí darme de baja porqué me vi que ya podía sola, pero quería agradecer lo mucho que mi psicólogo de Vaico me ha ayudado en este viaje.Tenía miedo al principio y me costó confiar en él, pero si estás dispuesto a que te ayuden y dejarte ayudar, merece mucho la pena. A veces no tenemos las herramientas suficientes, ellos te las dan.Recomiendo el centro, te cuidan y te escuchan y no te juzgan, eso se agradece."Un día sufriendo, es un día aprendido."
Oriol es mi terapeuta ya hace bastante tiempo, en el tiempo que llevo asistiendo a sus visitas, me a ayudado a superar mis miedos, y a quererme mas, pues hacia tiempo me había olvidado de mi, con su ayuda he avanzado, he ganado en calidad de vida, Oriol me transmite confianza y es muy buen profesional. Os lo recomiendo!!!!!!👍👌
js_loader
Llámanos: 644 147 767